YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Cik ilgi iespējams izdzīvot, netērējot naudu?

Cik ilgi iespējams izdzīvot, netērējot naudu?

Ir divu veidu pirkumi un tēriņi. Pirmais veids no tiem ir ikmēneša tēriņi, piemēram, mājvietas īres maksa, komunālie maksājumi, telefona un interneta rēķini, auto uzturēšanas izmaksas, sabiedriskā transporta izmaksas, iknedēļas pārtika un citi primārie tēriņi. Un ir otrs pirkumu veids, proti, impulsīvie un izšķērdīgie pirkumi, kurus veic pēkšņi, kas bieži vien noved strupceļā, un tad rodas dažādas finansiālās problēmas. Padomā, vai Tev tiešām nepieciešams patēriņa kredīts internetā, lai, piemēram, atdotu parādu draugam!

Turpinājumā sapratīsim, kā ikviens no mums var atbrīvoties no impulsīviem pirkumiem, kas palielinās iespēju izdzīvot, netērējot naudu, vairākas dienas, jo nenoliedzami lielākā daļa sabiedrības tērē naudu katru dienu un vēl pietam vairākas reizes.

Met līkumu kafejnīcām un kioskiem

Diemžēl, bet tā nu tas ir. Ikdienu ieradumus ir grūti pārvarēt, taču ikvienam ir jāsaprot, ka tie veido manāmu robu finansēs. Mūsdienu sabiedrība ir tik ļoti pieradusi pie šīs ekstras, kafijas tase ārpus mājas tā it kā, salīdzinot ar mājām, tai būtu pavisam cita garša. Ja ikviens apsēstos un parēķinātu līdzi, cik izmaksā ikdienas kafijas tase ierastajā kioskā un kafejnīcā, pa ceļam uz darbu un citos virzienos, vai parēķinātu, cik kopā Tu iztērē par maltītēm ārpus mājām, tad tici vai nē, bet cipars atbilstu lidmašīnas biļetei uz kādu eksotisku galamērķi, par ko sapņo jau gadiem ilgi.

Svarīgi ir saprast, ka neapdomīgi tēriņi mūs gaida ik uz soļa, bet tie veido zināmu risku finansēs. Ir daudz un dažādi veidi, kā neiztērēt ne centa - slavenā mājās taisītā maltīšu ideja, kas tiešām strādā un līdzi paņemtā savā termosā kafija, kas tāpat būs karsta.

Varianti ir, atliek tikai izvērtēt, vai Tu vēlies pārmaiņas, kuras ievērojot, būsi tikai un vienīgi gandarīts, jo taupīšana būs likta lietā.

Arī sabiedriskais transports maksā naudu

Jāteic, ka šis ieteikums ir jāizvērtē katram individuāli. Ja Tu dzīvo vairāku kilometru attālumā no darba, tad, protams, vēlies doties ceļā ar transportu, bet arī transports nav lēts prieks. Ja mēs nopietni apdomātu, kur var ietaupīt un neiztērēt naudu, tad tās ir tieši transportlīdzekļu izmaksas.

Tā vietā, lai brauktu ar taksi un sabiedrisko transportu, dodies ceļā ar kājām, un uztveri to kā nepieciešamu pastaigu. Klausies mūziku austiņās, baudi gadalaiku šarmu un galvenais - ietaupi.

Ja runa ir par automašīnu lietošanu, tad būtiski būtu saprast, vai piemēram, Tev darbs atmaksā degvielas izmaksas, vai tomēr tās jāsedz pašiem, kas visbiežāk tā arī ir. Lai ietaupītu, bet galvenokārt, neiztērētu naudu, bieži vien dažādi uzņēmumi un firmas nāk klajā ar risinājumu, veidojot darba autobusa iegādi, kas atgādā darbiniekus līdz darbam un pēc tam nogādā mājās, tomēr šī ekstra ir salīdzinoši retos uzņēmumos, bet kā jau iepriekš tika minēts, dodies ceļā ar kājām un Tu neiztērēsi neko.

Izaicini pats sevi, cik ilgi Tu vari iztikt bez liekiem tēriņiem

Nav noslēpums, ka ārzemēs televīzijas kompānijas veido pat realitātes šovus, kas paredz sava veida mācību ikvienam dalībniekam. Pie mums Latvijā nekas līdzīgs nav gan piedzīvots, bet ir ieteikums. Pamēģini - izaicini sevi, lai Tu saprastu, cik taupīgs vai izšķērdīgs esi. Tad, kad esi nomaksājis ikmēneša primāros rēķinus, kas tika minēts iepriekš, un iegādājies visai nedēļai pārtiku un tā, lai pietiktu arī līdzņemšanai uz darbu, kā pusdienu maltīte. Tu būsi pārsteigts, cik vienas nedēļas laikā Tavas finanses būs nostabilizējušās.

Jau vien doma par to, ka iepriekš Tu katru dienu mēdzi iztērēt naudu nepārdomātos pirkumos, tad visas nedēļas garumā ne cents netiks iztērēts, skan vilinoši, vai ne? Visi neapdomīgie pirkumi, visas kaprīzās iegribas un mirkļa vājuma pirkumi, tie manāmi skādē Tavai finansiālajai situācijai, bet pats skumjākais ir tas, ka turpmākā situācija var kļūt tikai vēl nopietnāka. Padomā, jo tikai Tu vari mainīt savu finanšu situāciju.

CreditOn.lv © 2007 - 2024