YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

7 iemesli, kādēļ vienmēr jābūt gatavam meklēt citu darbu

Domājams, ka ikviens no mums dzīvē reiz piedzīvojis brīdi, kad nācies meklēt darbu vai to mainīt. Iespējams, ka tieši Tavos darba meklējumos vainojama bijusi ne visai patīkamā pieredze - atstādināšana, štatu samazināšana vai kāda cita liksta. Kādam no mums darba vietas maiņa, iespējams, bijis apzināts lēmums neapmierinoša atalgojuma, darba apstākļu, kolektīva vai pat darba vadības dēļ. Reizēm kompānija var nespēt nodrošināt darbiniekam nepieciešamās izaugsmes iespējas, līdz ar ko, gatavs jauniem izaicinājumiem, darbinieks var nolemt doties ‘’ zaļākas zāles’’ meklējumos.

Šajā rakstā nosauksim 7 svarīgus iemeslus, kādēļ vienmēr jābūt gatavam meklēt citu darbu.

Personīgā izaugsme

Varbūt Tu jūties izsmēlis savu portenciālu jau esošajā amatā un vēlies doties pretī jauniem izaicinājumiem. Iespējams, esošā darbavieta nav ieinteresēta Tavā kā darbinieka attīstībā un prasmju pilnveidošanā. Lai nu kā - ir svarīgi domāt par savu profesionālo attīstību un neapstāties pie esošajiem panākumiem.

Savukārt, ja ilgstoši esi bez darba, Tu riskē nokļūt stagnācijā, kas ne tikai draud izaugsmei, bet pat var radīt Tevī liekas negatīvas emocijas, kuras ietekmēs ikdienas gaitu. Esi enerģisks un aktīvs, plāno savu laiku un lūkojies pēc jaunām iespējām karjerā.

Atalgojums

Lai arī cik patīkami būtu pavadīt laiku laiskojoties uz dīvāna, tomēr bankas kontu šāda nodarbe nepapildinās. Ja esi palicis bez darba, finansiālais faktors noteikti Tevi mudinās ātrāk atgriezties darba tirgū. Atalgojums kā nozīmīgs faktors var kļūt ne tikai bezdarba situācijā, bet arī tad, kad esi nolēmis mainīt darbu neapmierinošas darba samaksas dēļ. Apsver savu ieguldījumu, un ja jūties nenovērtēts, esi gatavs rīkoties savās interesēs.

 Finansiālās saistības

Patēriņa un studiju kredīti, naudas aizdevumi, īres maksa, ikdienas izdevumi… Ja neesi parūpējies par uzkrājumu veidošanu, tad bezdarba situācija noteikti nenāks par labu Tavai nervu sistēmai. Ja esi bijis situācijā, kad nepieciešams aizņemties, atceries, ka izpildīt finansiālās saistības ar kredītiestādēm, bankām vai ātrajiem aizdevējiem nāksies pat tad, kad neesi darba attiecībās.

 Strauji pieaugošā konkurence

Mūsdienu plašais darba un speciālistu tirgus specifiskās nozarēs un darba sfērās nereti darba devējam ļauj izvēlēties 1 no 100 kandidātiem, kuri pretendē uz konkrēto pozīciju. Ja pretendē uz augstas konkurences amatu, darbinieku atlasē vērā var tiks ņemta ne tikai Tava pieredze un sasniegumi, pat ja tie pārspēj vēlamo kompetenču robežu. Reizēm šādā atlasē par svarīgu faktoru kļūst kandidāta personība, un pat tāda lieta kā ‘’veiksme’’ var ietekmēt gala lēmumu. Tāpēc, uzsākot darba meklējumus, apbruņojies ar vairākiem darba iespēju variantiem.

Izmaiņas darba tirgū

 Tehnoloģiju laikmets pavisam noteikti ieviesis savas korekcijas darba tirgū. Mūsdienās aizvien aktuālākas kļūst profesijas, kas saistītas ar digitālajām ierīcēm - digitālais mārketings, 3D printēšana, influenceri, aplikāciju izstrāde, robotika, nano tehnoloģijas… Progresīvi, tomēr pāreja uz tehnoloģijām var veicināt esošo profesiju izskaušanu, tāpēc cilvēkam 21. gadsimtā jābūt tālejoši domājošam un gatavam apgūt jaunas prasmes, lai pielāgotos darba tirgum un spētu konkurēt.

 Jauns darbs, jauni kontakti

 Cilvēkam kā sociālai būtnei ir nepieciešama domu un ideju apmaiņa veiksmīgai funkcionēšanai. Bezdarba situācija draud ne tikai ar raizēm finansiālajā ziņā, bet var krietni ietekmēt Tavu sociālo sfēru. Jauns darbs dos jaunus kontaktus un jaunas iespējas, paplašinās Tavu redzesloku, un kas zina - iespējams, konkrēta tikšanās var pavērst Tavu dzīvi negaidītā virzienā.

Pozitīvas emocijas un gandarījums

 Lai arī kā reizēm šķiet, ka darbs ir nogurdinošs vai pat apnicīgs, tomēr tajā pavadām lielāko daļu savas ikdienas. Galu galā tas mūs veido kā personības, dod mums gandarījumu, sniedz pozitīvas emocijas un piešķir mūsu dzīvei virzienu. Darba zaudējuma vai darba meklēšanas periodā reizēm šis mērķis var pazust, tāpēc svarīgi vienmēr būt apritē, un pat, ja sapņu darbam durvis uz laiku neatveras, noteikti varam atrast ko pozitīvu un savai izaugsmei vai sabiedrības labklājībai noderīgu ikvienā darbā, ko izvēlamies darīt.

CreditOn.lv © 2007 - 2024