YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

Kā neļaut ikmēneša maksājumiem pārvērst savu dzīvi haosā?

6 ieteikumi, kā ātri ietaupīt auto remontam

Ikviens automašīnas īpašnieks zina, ka savs auto prasa īpašas rūpes un vērā ņemamus finansiālos līdzekļus. Sava transportīdzekļa uzturēšana nav mūsdienās nemaz tik lēta.

Ja agrāk bija jāuztraucas par degvielas izmaksām, apdrošināšanu un tehnisko apskati, tad šodien, mūsdienās tēriņi mēdz pienākt pat negaidot.
Viens no tēriņu lielākājiem un zināmākajiem iemesliem ir automašīnas remonts, tāpēc turpinājumā aplūkosim, 6 ieteikumus, kā ātri ietaupīt auto remontam.

Plānojot budžetu, paredzi tajā izdevumus auto remontam

Ja ievērosi šo ieteikumu, Tu samazināsi neplānotos tēriņus un nenonāksi mīnusos. Katru mēnesi, neizlaižot sevis izveidotu maksājumu grafiku, noliec naudu neparedzētiem izdevumiem, tajā skaitā auto remontam. Tikai svarīgi ir atcerēties, ka summām ir jābūt konkrētām, jo diemžēl ikviens automašīnas īpašnieks no mašīnu remontiem nav pasargāts.

Ir svarīgi arī saprast, ka nauda priekš degvielas izmaksām ir pavisam citas finanses. Tā patiesi ir - rūpējoties par savu auto, ikvienam ir nepieciešams ieguldīt finanses. Un, lai arī sākumā tā nešķiet, Tu būsi pateicīgs, ja laikus jau būsi sācis krāt naudu priekš neparedzētām situācijām un nebūs jāizmanto, piemēram, kredītlīnija, jo jāatzīst, ka ikviens laikus izplānots solis palīdzēs nenonākt finansiālās grūtībās.

Automašīnas vietā vismaz dažas dienas izmanto sabiedrisko transportu vai pat dodies ceļā ar kājām

Šis ieteikums ir jāapsver katram individuāli, taču lieliski palīdzēs tiem, kuri ir apraduši ar savu auto tik ļoti, ka vienmēr izvēlas pat dažus kvartālus mērot tikai ar automašīnu, kaut gan apzinās, ka var aiziet arī ar kājām.

Apsver, vai tiešām Tu nevari pāris dienas iztikt bez savas automašīnas un tā vietā, lai uzpildītu atkal pilnu bāku, tam paredzēto naudu atliec budžetā, kas ir paredzēts priekš auto remonta.

Redzēsi, kaut tik daudz, bet Tu būsi padomājis solīti uz priekšu. Un atceries, ka pastaigas svaigā gaisā nāks tikai un vienīgi par labu, un izmantojot sabiedriskā transporta pakalpojumus, Tu manāmi ietaupīsi.

Izvērtē prioritātes

Ja Tu jūti, ka mašīnai ir radušās tehniskas problēmas, bet par to vēl neesi pārliecināts, tas gan biežāk attiecināms uz tiem, kas ar automašīnas tehnisko pusi ir uz ”Jūs!”. Un tajā pašā laikā, nemitīgi tikai prāto, pirkt vai nepirkt skaisto galdu, kas noderētu viesistabā vai vēlme pēc festivāla biļetēm ir nepārvarama, kas savukārt Tavam maciņam liktu sarukt, tad ir svarīgi saprast, ka ir nepieciešams izvērtēt prioritātes. Ir jāsaprot, kas ir svarīgāk - festivāla biļetes vai sava automašīna izcilā stāvoklī. Pirms tērē naudu, izvērtē!

Rēķini savus tēriņus uz priekšu

Laiks rit, paaudzes mainās, taču paradumi gan nē. Rēķini savus tēriņus un izdevumus uz priekšu, šis patiesi Tev palīdzēs, piemēram, ja saproti, ka pēc mēneša Tev ir vairāk pasākumu, kas jāapmeklē nekā šomēnes, vai paredzēti lielāki tēriņi, tad taupi! Neizšķērdē savas finanses, bet galvenais - atliec naudu auto remontam.

Rūpes ir nepieciešamas, un rēķinot savus tēriņus uz priekšu, Tu būsi pasargājis arī savu iemīļoto automašīnu.

Veic revīziju

Itin bieži gadās arī tā, ka negribot esi nonācis bezizejas situācijā, bet automašīnai ir nepieciešams remonts jau šodien. Turpmāk aplūkosim divas situācijas, kas Tev īsā laika posmā spēs sagādāt finanses.

Veic revīziju savā mājvietā! Lielākā sabiedrības daļa ikdienā saskarās ar situāciju, ka sajūta, ka tie dzīvo lielā haosā, jo mantas ir par daudz un tās sāk pat traucēt. Domā soli uz priekšu! Latvijā ir ļoti daudz iespējas, kā par samērā adekvātām cenām ir iespēja pārdot savas nevajadzīgās lietas - drēbes, mantas.

Jā, bieži vien pirmajā mirklī Tu sajutīsi sentimentālu gaisotni, un vēlme pārdot savas lietas kļūs niecīga, taču padomā divreiz! Iespējams, ka tas, kas Tev nav vairs vajadzīgs, kas stāv un krāj tikai putekļus, kādam citam būs tieši laikā un vietā. Un bonuss ir tam, ka Tu vēl nopelnīsi naudu, ar kuru varēsi segt visas automašīnas remontam nepieciešamās izmaksas.

Apsver aizdevuma iespējas

Šis ir B variants, ja iepriekš minētais ieteikums ne tikai neizdevās, bet Tev nav pa prātam. Ir jāsaprot, ka ik uz soļa ikviens automašīnas īpašnieks saskaras ar kādām finansiālām problēmām, jo savs auto nozīmē ne tikai ērtību, brīvību un citus plusus. Tas viss prasa arī līdzekļus un šie līdzekļi nav mazi. Patēriņa kredīts internetā, kredītlīnija - iespējas, kas Tev var ļoti īsā laika posmā spēt palīdzēt tikt galā ar radušos situāciju, bet atceries - šis ir B variants.

CreditOn.lv © 2007 - 2024