YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

6 iemesli, kādēļ vērts ieguldīt savā izglītībā

Par izglītības nozīmi mūsdienās tiek runāts daudz. Un, šķiet, nav neviena, kas uzskatītu, ka laba izglītība nav svarīga. Tas neattiecas tikai uz bērniem un jauniešiem - mācīties var jebkurā vecumā. Un ne tikai var, to noteikti arī vajag darīt.

Turpinājumā seši iemesli, kādēļ vērts ieguldīt savā izglītībā.

Izglītība ir ieguldījums, kas vienmēr atmaksājas

Izglītība ir ieguldījums sevī. Un tas var atmaksāties daudz vairāk, kā jebkas cits. Tu vari zaudēt daudz ko - cilvēkus, darbu, iekrājumus, reputāciju. Bet zināšanas, ko iegūsti, neviens Tev nevar atņemt. Turklāt, Tu nekad nevari zināt, kad un kā šīs prasmes Tev var izrādīties noderīgas.

Tas nenozīmē, ka visiem jāiegūst viena vai vairākas augstākās izglītības - šobrīd pieejamas tik daudz iespējas - konferences un semināri, kursi un meistarklases, kā arī vērtīgi resursi tiešsaistē, kas neprasa ļoti lielus ieguldījumus.

Ja Tu iemācīsies veidot biznesu, Tu vienmēr varēsi nopelnīt naudu.

Ja Tev ir prasmes, kas citiem ir ļoti vajadzīgas, Tev vienmēr būs darbs.

Tāpēc ir svarīgi mācīties un attīstīties. Tā gluži vienkārši ir šī laikmeta izdzīvošanas stratēģija.

Spēja pieņemt labākus lēmumus

Šis ir sarežģīts laiks. Un, ja kaut kas nenorit pēc plāna, var rasties daudz problēmu. Kādā brīdī Tu vari pazaudēt darbu vai savu biznesu, taču zināšanas ir tās, kas var palīdzēt pieņemt gudrākus lēmumus un veiksmīgāk atrast risinājumu.

Labākus lēmumus var pieņemt izglītojot sevi, kā arī vērtējot un analizējot faktus.

Vairāk iespēju

Izglītība atver prātu, un, kas ir vēl svarīgāk, tā palielina iespējas. Cilvēki, kuri nevēlas mācīties un izvēlas palikt pie tā, ko zina, nekad nemainīsies. Bet pārmaiņas ir dzīves galvenais virzītājspēks.

Izglītojot sevi, nākas domāt par lietām, par kurām vēl nekad neesi domājis. Un tas dod idejas, par kurām vēl nekad neesi dzirdējis. Apvienojot šīs lietas, Tev būs pietiekami daudz ideju un iespēju visai dzīvei.

Parādoties jaunām interesēm, paplašinās arī paziņu un domubiedru loks. Arī tas ir resurss, ko nekad nevajadzētu novērtēt par zemu.

Lielākas peļņas iespējas

Jo vairāk prasmju un zināšanu, jo lielākas iespējas nopelnīt vairāk. Protams - viens ir zināt, otrs - prast šīs zināšanas pielietot. Un arī to, bez šaubām, var iemācīties.

Izglītība sniedz lielāku drošības sajūtu

Nevienam nepatīk nenoteiktība. Un izglītība ir lielisks drošības tīkls.

Jā, tas nav viegli. Tas prasa zināmus laika, enerģijas un finansiālos ieguldījumus. Dažkārt tādēļ nākas pārkārtot visu dzīvi, izvirzīt jaunas prioritātes, pieņemt neērtus lēmumus. Reizēm tas var nozīmēt arī to, ka mērķa sasniegšanai nepieciešams patēriņa kredīts, kā atmaksa pēc tam prasa rūpīgu budžeta plānošanu. Lai nu kā, šie arī ir galvenie iemesli, kādēļ cilvēki izvēlas nemācīties. Bet tādā veidā zaudē daudz vairāk.

Jaunu prasmju apguve Tevi padara par interesantāku personu

Kas nav mazsvarīgi - jaunas zināšanas bagātina cilvēka iekšējo pasauli - viņš kļūst interesantāks sarunu biedrs un viņa sabiedrībā ir patīkami uzturēties. Tātad - ieguldījums izglītībā ir arī ieguldījums attiecībās un dzīves kvalitātē kopumā.

Šis ir informācijas laikmets, ko noteikti vajadzētu izmantot savā labā. Tas var nozīmēt gan to, ka jāiestājas augstskolā vai koledžā, gan arī to, ka biežāk jāaiziet uz bibliotēku vai jāpiesakās kādiem interesējošiem kursiem. Lai arī kādu izglītošanos Tu izvēlētos, tas viss ir lielisks ieguldījums, kas noteikti atmaksāsies - gan finansiāli, gan visādi citādi.

CreditOn.lv © 2007 - 2024