YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

5 dzīves gudrības, kas noderēs virtuvē

Šim laikmetam raksturīgā aizņemtība diktē savus noteikumus. Tādēļ nav nekāds brīnums, ka cilvēki meklē dažādus veidus, kā uzdevumus paveikt iespējami ātri un vienkārši. Tas attiecas arī uz darbošanos virtuvē, taču ēst gatavošanas procesa paātrināšana ne vienmēr ir vienkāršs uzdevums. Tomēr tas, ka nespēj būtiski ietekmēt dārzeņu vārīšanās vai pīrāga cepšanās laiku, nenozīmē, ka virtuvē nevari kļūt efektīvāks.

Turpinājumā 5 dzīves gudrības, kas virtuvē noteikti noderēs.

Ieguldi labā nazī

Lai virtuvē uzlabotu darbošanās prieku, ieguldi labā nazī. Kvalitatīvs nažu komplekts kalpos vairākus desmitus gadu, ja ne visu mūžu. Regulāri izmantojot labas kvalitātes nažus, noteikti sajutīsi pozitīvu atšķirību un darbi veiksies labāk.

Apgūsti dažas naža izmantošanas prasmes

Ar to, ka Tavā virtuvē atrodas vismaz viens labs nazis, vēl nepietiek. Tikpat svarīgi ir iemācīties ar to pareizi un efektīvi rīkoties.

Tiešsaistē ir pieejami daudzi profesionāļu padomi, piemēram, kā sakapāt dārzeņus un zaļumus. Tāpat kā jebkura citā lietā, arī šeit visa pamatā ir prakse. Trenējoties svarīgi ievērot pamatnoteikumu - turēt pirkstus drošā attālumā no naža asmeņa.

Sagatavo dārzeņus iepriekš

Lai ietaupītu laiku, kas nepieciešams ēdiena gatavošanai, viens no variantiem ir dažas sastāvdaļas sagatavot jau iepriekš. Viens no laikietilpīgākajiem darbiem bieži vien ir tieši dārzeņu sagatavošana, tādēļ ir vērts to darīt iepriekš - kādā brīvākā brīdī, piemēram, svētdienas pēcpusdienā. Piemēram, Tu vari notīrīt un sagriezt vairākus burkānus, ielikt tos stikla traukā ar vāku un ielikt ledusskapī. Ikreiz, kad tas nepieciešams, paņem un izmanto iepriekš sagatavotos burkānus.

Līdzīgi vari rīkoties ar ķiplokiem (ievietojot tos traukā ar sāli un eļļu) vai ar sīpoliem (tie būtu jāsasaldē). Šis padoms var būtiski samazināt virtuvē pavadīto laiku darba dienās, kad nav iespēju un spēka veltīt daudz laika ēdiena pagatavošanai.

Izveido ēdienkarti nedēļai

Šī dzīves gudrība var palīdzēt ietaupīt neskaitāmas stundas. Pirms ēdienkartes sastādīšanas aplūkojiet savus pārtikas produktu krājumus, lai izdomātu, ko no tā var pagatavot. Pēc tam sastādi sarakstu ar ēdieniem, ko vēlies ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās. Neaizmirsti arī par uzkodām.

Sastādīt ēdienkarti vienā piegājienā patiesībā ir vienkāršāk, nekā varētu šķist. Turklāt, ja kādu dienu tomēr ir vēlme ēst kaut ko citu vai arī mainās plāni, var vienkārši pārskatīt grafiku un ievest nepieciešamās korekcijas. Ēdienkartes sastādīšana nav paredzēta, lai Tevi ierobežotu, bet gan lai mazinātu spriedzi, kas rodas, kad ik dienas jādomā par maltītēm un tām nepieciešamajiem produktiem.

Kad ēdienkarte sastādīta, izveido iepirkumu sarakstu, lai zinātu, ko nepieciešams iegādāties.

Sezonalitāte ir Tavs labākais draugs

Lielisks padoms, lai samazinātu visu gatavošanas procesu, ir gatavot ēdienreizes ar sezonāliem dārzeņiem. Ja ir biešu sezona, pārliecinies, ka ēdienkartē iekļauj šo burvīgo dārzeni. Izvēloties sezonālos produktus, ietaupīsi laiku un naudu, jo īstajā sezonā tie ir pieejamāki un lētāki. Kas nav mazsvarīgi - īstajā sezonā dārzeņi un augļi garšo lieliski.

Viens no būtiskākajiem aspektiem, kas palīdz uzlabot efektivitāti virtuvē, ir piemērots aprīkojums. Dažkārt tas nozīmē arī veikt zināmus finansiālus ieguldījumus, taču tas noteikti atmaksāsies ilgtermiņā.

Ja aktuāla kāda palīglīdzekļa iegāde, noderīga var būt kredītlīnija, kas iepriekš noteiktā kredītlimita ietvaros ļauj aizņemties tik reižu, cik nepieciešams. Pirms tam gan svarīgi izvērtēt savu maksātspēju.

Izmantojot augstākminētos padomus, uzlabosiet savu efektivitāti virtuvē, ietaupot gan laiku, gan līdzekļus.

CreditOn.lv © 2007 - 2024