YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

4 mērķi, kam vērts iekrāt naudu | Crediton

4 mērķi, kam vērts iekrāt naudu

Par naudas taupīšanu un krāšanu tiek runāts daudz, taču svarīgi ir iekrāt naudu nozīmīgiem mērķiem, kas palīdzēs situācijās, kad tas patiešām nepieciešams. Kuri tie ir? Par to šajā rakstā.

“Nebaltām dienām”

Ko darīt brīdī, kad saplīsusi veļas mašīna vai nepieciešami līdzekļi automašīnas remontam vai jaunam auto? Patēriņa kredīts privātpersonām var būt noderīgs, ja esi pārliecināts, ka spēsi to laicīgi atmaksāt, taču naudas iekrājumi ir un vienmēr būs drošākais risinājums.

Bet, ja nu esi palicis bez darba un nezini, kad varēsi atsākt strādāt? Kā tādā situācijā samaksāt rēķinus, iegādāties pārtiku? Tieši tas ir iemesls un pirmais mērķis, kam pavisam noteikti vajadzētu iekrāt naudu.

Nav iespējams paredzēt, kas notiks pēc mēneša, gada vai diviem. Varbūt uzņēmumā notiks štatu samazināšana, bet varbūt Tu izvēlēsies pārcelties uz dzīvi citā novadā, kur darba piedāvājumu konkrētajā jomā nav vai to ir ļoti maz. Lai būtu pārliecināts par to, ka vismaz kādu laiku spēsi izdzīvot, Tev vajadzētu iekrāt summu vismaz 3-6 mēnešalgu apmērā.

Vecumdienām

Vecumdienas gaida daudzi, jo tad, šķiet, beidzot tā pa īstam var atpūsties. Un, lai arī šobrīd strādājam tam, lai sasniegtu savus mērķus, piemēram, iegādātos savu māju, izremontētu dzīvokli, dotos ceļojumā vai tml., naudu krājam lielākoties mērķiem, kurus īstenot šobrīd, bet nepadomājam, ka pēc desmit, divdesmit, trīsdesmit gadiem, kad jau būsim pensijā, naudas, iespējams, trūks, jo pensiju apmērs tomēr ir mazāks, nekā esošās algas lielums.

Ir svarīgi atlikt naudu vecumdienām jau tagad. Tas, protams, nenozīmē, ka krājkasē jāliek trešdaļa algas, taču, jo ātrāk sāksi, jo vairāk arī ar mazu atlikto ikmēneša summu varēsi iekrāt.

Bērnu izglītībai

Ir vecāki, kuri ik mēnesi atliek naudu arī savu bērnu vajadzībām, bieži – izglītībai. Un tas patiesi ir lielisks mērķis, jo ikviens vēlas, lai viņa bērnam būtu viss labākais, tostarp izglītība. Tā kā ne visas mācību iestādes piedāvā budžeta vietas, tad kaut daļēji iekrājumi kalpos kā lielisks atspēriena solis bērna izglītībai.

Ik mēnesi atliekot, piemēram, 20 eiro, pēc 5 gadiem būs iekrāti jau 1200 eiro, kas segs pirmo studiju gada maksu vai vismaz daļu no tās. Jaunais students noteikti būs pateicīgs par finansiālo palīdzību un ar drošākiem soļiem, bez liekām raizēm varēs atrast, piemēram, papildus darbu pēc tam, kad būs iepazinies ar esošo sistēmu un noteikumiem augstskolā vai koledžā.

Izdevumiem par veselību

Arī gadījumā, ja Tev ir veselības apdrošināšana, labi, ja ir rezerves iekrājumi. Ja nu tiek gūtas traumas un rodas nopietnas veselības problēmas, kuru finansiālu segšanu pilnā apmērā nenodrošina veselības apdrošināšana, savi iekrājumi noteikti noderēs. Tāpat jāņem vērā, ka ne visas veselības apdrošināšanas polises nodrošina, piemēram, zobārsta pakalpojumu vai medikamentu apmaksu.

Iekrāt naudu iespējams teju no jebkāda lieluma ienākumiem. Bieži vien sliktie paradumi ir tie, kas neļauj ietaupīt un arī iekrāt. Iepērcies gudri! Pirms veic lielus pirkumus, pārdomā to nepieciešamību – nogaidi vismaz diennakti un tikai nākamajā rītā pieņem lēmumu par to, vai konkrēto preci vai pakalpojumu iegādāties!

Padomā arī par to, vai nevari mazināt ikdienas tēriņus, piemēram, kafiju pagatavot mājās, nevis iegādāties degvielas uzpildes stacijā; uz veikalu doties ar iepirkumu sarakstu, lai izvairītos no nevajadzīgu našķu un produktu iegādes! Paradumu maiņa var palīdzēt sasniegt lielākus mērķus, tādēļ novērtē, ko vari darīt lietas labā!

CreditOn.lv © 2007 - 2024