YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

4 finanšu soļi, kuri jāveic jaunajiem vecākiem | Crediton

4 finanšu soļi, kuri jāveic jaunajiem vecākiem

Bērna ienākšana ģimenē ir atbildīgs notikums ikviena dzīvē un tam ir nepieciešams rūpīgi sagatavoties. Gan gaidību laikā, gan pēc bērna piedzimšanas ieteicams pārdomāt savu finansiālo situāciju. Veido iekrājumus pirms un pēc bērna piedzimšanas. Ietaupītā nauda noderēs ārkārtas gadījumiem, ko nav iespējams iepriekš paredzēt.

  • Pārdomā savas ģimenes finansiālo situāciju un nepieciešamības gadījumā veic izmaiņas. Izveido detalizētu ikmēneša budžetu. Ieteicams apkopot ikmēneša ienākumus un izdevumus. Ikmēneša budžeta pārskats palīdzēs noskaidrot, vai tēriņi ir atbilstoši Taviem ienākumiem. Gan jaunajai mammai, gan tētim kopīgi ir jāatrod piemērotākais finanšu risinājums, kas atbilst abu vecāku dzīvesveidam un bērna vajadzībām. Nebaidies ieviest pārmaiņas, ģimenes budžetam ir jābūt ērtam un pielāgotam.
  • Līdz ar bērna ienākšanu ģimenē, mainīsies līdzšinējie izdevumi. Plānojot ģimenes budžetu rūpīgi aprēķini paredzamās izmaksas par bērna pārtiku, apģērbu un aprūpi. Tev ir jābūt gatavam arī dažādiem neparedzētiem izdevumiem, piemēram, ārsta apmeklējumam vai medikamentu iegādei. Izmanto mobilās aplikācijas, kas palīdzēs rūpīgi sekot līdzi saviem tēriņiem, plānot iepirkumu sarakstu un sadalīt izdevumus dažādās kategorijās. Tādā veidā Tu izvairīsies no lieka stresa un veiksmīgāk pārvaldīsi savas finanses.
  • Bērna ienākšana ģimenē ietekmē abus vecākus. Būtiski ir pieņemt lēmumus kopā un rast kompromisus. Centies būt atklāts pret savu partneri un velti laiku, lai apsriestu visas vajadzības un vienotos par izdevumiem. Bieži vien daudzi pāri savlaicīgi neizrunājas vai noklusē, ja ir radušās naudas grūtības. Svarīgi ir saglabāt vienotību un rūpēties par mazuli kopā.
  • Veic pārdomātus pirkumus bērnam un neaizraujies ar lietām, kas vēlāk nebūs vajadzīgas. Daudzi jaunie vecāki pērk pārāk daudz drēbīšu. Nereti tās netiek vilktas, jo mazulis izaug ļoti ātri. Atceries, ka jaundzimušajam vajadzīgas tikai pamatlietas: rāpulīši, krekliņi, jaciņas, cepurītes un vecumam atbilstošas rotaļlietas. Sadzīvē mazulim būs nepieciešama gulta, gultas veļa, vanna, pudelītes un citi piederumi.

Ir lietas un vajadzības, bez kurām mazuļa ikdiena nav iedomājama. Nereti ir jāveic lieli ieguldījumi no kopīgā ģimenes budžeta, kas var radīt problēmas. Lielākiem pirkumiem Tev noderēs kredītlīnija online.

  • Izmanto šo pakalpojumu, ja neesi pārliecināts, vai varēsi atmaksāt aizdevuma summu uzreiz. Kredīta saņemšanai nevajag ķīlu un galvojumu.
  • lv kredītlīnija tiek izsniegta pastāvīgiem Latvijas iedzīvotājiem, vecumā no 20 līdz 75 gadiem.
  • Kredītlīnijas saņemšanai Tev ir vajadzīgs aktīvs bankas konts un mobilā telefona pieslēgums.
  • Kredītlīnija online atmaksas termiņš ir līdz 48 mēnešiem. Nepieciešamības gadījumā Tu vari aizņemties no 50 līdz 2000 eiro.
  • Lai skaidri zinātu aizņemšanās nosacījumus, izmanto kredītlīnijas kalkulatoru. Šī opcija palīdzēs noteikt vēlamo naudas summu, atmaksas termiņu un kredīta grafiku.
  • Kredītlīnija online ir gudrs risinājums jaunajiem vecākiem. Sadali kredīta summu vienādos ikmēneša maksājumos vai atdot visu summu uzreiz un nemaksā procentu summu.

Bērna ienākšana ģimenē ir liels notikums. Ikviens vēlas, lai bērnam būtu nodrošināts vislabākais. Mazulim piedzimstot, mainās ģimenes kopējā finanšu situācija. Lielākiem pirkumiem ir vajadzīgi papildus līdzekļi. Kredītlīnija online var palīdzēt, bet Tev ir jābūt stabiliem ikmēneša ienākumiem.

Aizņemoties papildus līdzekļus no kredītiestādēm, Tev ir rūpīgi jāpārdomā sava finansiālā situācija, izdevumi, vajadzības un vēlmes. Neaizņemies papildus līdzekļus internetā, ja skaidri nezini kā atmaksāsi kredīta maksājumus. Kredītlīnija online ir liela atbildība un papildus izdevumi, tāpēc aizņemies tikai tik, cik nepieciešams. Nesagādā savai ģimenei liekas finansiālas problēmas.

CreditOn.lv © 2007 - 2024