YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

3 ieteikumi, kā atlikt naudu auto remontam?

3 ieteikumi, kā atlikt naudu auto remontam

Ikviens auto īpašnieks zina, ka automašīnas uzturēšana prasa ievērojamus ieguldījumus – jādomā ne tikai par degvielas izmaksām, bet arī par apdrošināšanu un transportlīdzekļa apkopi. Un, lai arī cik labā stāvoklī būtu auto, var gadīties, ka ik pa laikam tam būs nepieciešams arī remonts, kas arī mēdz būt visai dārgs prieks. Lai šie izdevumi nepārsteigtu nesagatavotu, ar tiem vajadzētu rēķināties. Kā to veiksmīgāk darīt? Par to turpinājumā.

Izvērtē savas finansiālās iespējas, iegādājoties auto

Viena no svarīgākajām lietām – par šo aspektu domāt savlaicīgi. Jāpatur prātā, ka auto izvēlē svarīga ir ne tikai tās cena, bet arī tas, kādas ir paredzamās uzturēšanas izmaksas. Gan dzinēja veidu un jaudu, gan degvielas patēriņu, rezerves detaļu pieejamību un cenas, kā arī aptuvenās remonta pakalpojumu izmaksas vajadzētu vērtēt ņemot vērā savas finansiālās iespējas.

Vērts arī parēķināt, cik kārotais auto mēnesī izmaksās, turklāt pie aptuvenām izmaksām vajadzētu pieskaitīt arī neparedzētus izdevumus, piemēram, remonta izmaksas. Apzinoties savas reālās iespējas, būs vienkāršāk izvēlēties piemērotāko risinājumu.

Plāno budžetu, paredzot tajā izdevumus arī auto uzturēšanai

Vienkāršākais veids, kā atlikt naudu auto remontam, ir plānot budžetu, paredzot tajā izdevumus arī šai izdevumu kategorijai. Ik mēnesi atsevišķi noliec automašīnas uzturēšanai paredzēto naudas summu, rēķinoties arī ar remonta iespējamību – tas nozīmē, ka papildus degvielas izmaksām un citiem regulārajiem tēriņiem vajadzētu atlikt kādu summu arī neparedzētām situācijām.

Veic regulāru auto apkopi un seko līdzi tās tehniskajam stāvoklim

Ir skaidrs, ka automašīnas uzturēšana izmaksās mazāk, ja tai tiks veikta regulāra apkope. Tas palīdzēs izvairīties no dārga remonta un samazināt automašīnas uzturēšanas izmaksas. Piemēram, regulāri pārbaudot spiedienu riepās, rūpēsies ne vien par savu un pasažieru drošību, bet arī novērsīsi degvielas patēriņa kāpumu un riepu ātru nolietošanos.

Jāpatur prātā, ka spiedienu riepās ietekmē arī automašīnas svars, tādēļ bez vajadzības automašīnas salonā un bagāžniekā nevajadzētu pārvadāt smagas lietas.

Vai ņemt kredītu automašīnas remontam?

Lai cik rūpīgi tiktu plānotas finanses un izdevumi, ne vienmēr viss rit pēc plāna – var gadīties situācija, kad steidzami nepieciešams auto remonts, bet tam nepieciešamā naudas summa uzreiz pieejama nav. Tādā gadījumā noderīgs var būt patēriņa kredīts, kas ļauj aizņemties nepieciešamo naudas summu bez laikietilpīgu formalitāšu kārtošanas – vien dažu minūšu laikā.

Pieejamas dažādas aizdevuma summas uz īsākiem un garākiem termiņiem, dodot iespēju katram izvēlēties sev piemērotāko risinājumu. Pirms kredīta noformēšanas gan svarīgi iepazīties ar visiem līguma noteikumiem un izvērtēt savas iespējas veikt savlaicīgu kredīta atmaksu.

Automašīna sniedz brīvību un daudz citu priekšrocību, taču, lai mazinātu satraukumu, kas var rasties lielo uzturēšanas izmaksu dēļ, vērts par tām domāt savlaicīgi.

CreditOn.lv © 2007 - 2024