YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

15 vienkārši veidi, kā ietaupīt naudu visu cauru gadu

15 vienkārši veidi, kā ietaupīt naudu visu cauru gadu

Lai ietaupītu naudu ikdienā, ir ļoti daudz padomu un veidu, tāpēc katrs var sev paņemt tīkamāko un praktiskāko naudas taupīšanas veidu, kurus piedāvājam šī raksta turpinājumā. 

  1. Iepērcies pēc saraksta

Ja izveidojam iepirkumu sarakstu un pēc tā vadāmies veikalā, tad ir lielāks iespēja, ka nesapirksim daudz lieku lietu. Vislabāk ir izdomāt maltīšu plānu nedēļai un tad iegādāties vajadzīgos produktus pēc saraksta.

Neplānojot maltītes, cilvēki dažkārt saliek savos iepirkumu grozos daudz našķu un produktus, kas nekombinējas vienos ēdienos, tādēļ iesakām tomēr maltītes plānot rūpīgāk.

  1. Sadali algu pēc vajadzībām uzreiz

Algas diena ir diena, kad ir visvieglāk sadalīt savu mēneša budžetu. Samaksā uzreiz par mājokli, komunālajiem maksājumiem, kredītlīniju, atliec naudu pārtikai, transportam un pārējiem tēriņiem. Piemēram, mājokļa maksājums, kredītlīnija un komunālie maksājumi ir svarīgi katru mēnesi, tādēļ tos izlaist nedrīkst. Arī ar atlikušo naudu vari izplānot, ko darīt. Atceries, ka, atliekot maksājumus un rēķinus uz vēlāku laiku, bet tērējot naudu savām vajadzībām, Tu nemanot vari nonākt situācijā, ka naudas galvenajiem tēriņiem nepietiek. 

  1. Pārskati pakalpojumus, kurus neizmanto

Sporta zāles abonements, kuru vasarā neizmanto, vai lielāks telefona tarifs, lai gan visus megabaitus neizmanto, var būt liels naudas zaglis. Bieži vien finansiālie sīkumi, par kuriem maksājam, ir mūsu naudas zagļi, un ilgākā laika posmā tie sastāda milzīgu summu. 

  1. Vingro mājās

Veselība un vingrums ne vienmēr ir iegūstams tikai un vienīgi pie sertificētiem treneriem, bet arī paša spēkiem. Lejupielādē telefonā bezmaksas aplikācijas ar vingrinājumiem, skrien ārā vai piekop savu mīļāko vingrinājumu treniņu programmu. Starp citu, sociālajos tīklos bieži vien arī ir informācija par bezmaksas treniņiem ārā, kas ir kādas kustības vai kopienas organizētas. 

  1. Izveido kapsulas garderobi

Pārskati sava skapja saturu un atstāj tikai tās drēbes, kuras vari sakombinēt. Tieši šāda paša taktika var noderēt iepērkoties. 

  1. Ceļo un izmanto alternatīvas maksas naktsmītnēm

Pasaulē ir vairāki veidi, kā ceļot lētāk, piemēram, Couchsurfing, kurā bez maksas vietējie iedzīvotāji izmitina, vai Booking.com, kurā vari atrast arī pēdējā brīža piedāvājumus. Nebaidies informāciju meklēt interneta forumos un blogos- ceļotāji labprāt dalās ar savu pieredzi par to, kā lētāk, labāk un ērtāk!

  1. Salīdzini

Pirms veic spontānus pirkumus, salīdzini cenas citos veikalos! Dažkārt citā veikalā šī pati prece var būt uz atlaidēm, tādejādi vari ietaupīt nedaudz naudas.

  1. Izmanto kuponus un atlaižu kartes

Kuponi un atlaižu kartes ir ne tikai formāts, kā uzņēmumi piesaista cilvēkus lojalitātei, tas ir arī veids, kā Tu vari ietaupīt naudu savos pirkumos, vai arī uzkrāt par katru iztērēto eiro konkrētu naudu nākamajiem pirkumiem. 

  1. Konservē

Vasaras beigas un rudens sākums ir brīnišķīgs laiks, lai gatavotos ziemai- konservē gurķus, tomātus, salātus un citus gardus labumus ziemai- tādā veidā tie nebūs jāpērk veikalā, turklāt pašu gatavotais vienmēr ir gardāks!

  1. Radi pats

Rotu izgatavošana, kosmētikas pagatavošana, pašu uzšūtas drēbes vai maltīte līdzi ņemšanai ir ikdienišķi paradumi, kas ilgtermiņā ietaupa. 

  1. Netikumu atmešana

Katram ir savi netikumi, kuri paņem nelielu daļu ikmēneša budžeta. Kādam tā ir smēķēšana, citam - šokolāžu ēšana, azartspēles vai nekontrolējama iepirkšanās kāre. Centies no šiem netikumiem tikt vaļā. Tā ietaupīsi daudz naudas un iegūsi papildus brīvos finanšu līdzekļus.

  1. Alternatīvas transportam

Brauc uz darbu ar vienu automašīnu ar kolēģiem, vai dodies arvien ceļā ar kājām. Izmanto velosipēdu vai elektro skūteri, lai tiktu uz kādu vietu. Dažkārt pārvietojoties ar citiem transporta līdzekļiem, nevis sabiedrisko transportu, Tu vari ietaupīt ne tikai naudu, bet arī laiku. 

  1. Mainies ar lietām

Nebaidies mainīties ar lietām, kas Tev ir- bērnu drēbes, grāmatas vai kas cits, ko vairs neizmanto savās mājās. 

  1. Nomaini spuldzītes 

Lai ilgtermiņā ietaupītu naudu par elektrības rēķinu, nomaini visas spuldzītes uz LED- ja pirmajā pirkumā tās ir patiesi dārgākas, nekā parastās, tad ilgtermiņā Tu būsi uzvarētājs!

  1. Iegādājies tehniku, kas patērē maz elektrības

AAA + un citi līdzīgi uzraksti uz tehnikas nav mistiski nepamatoti apzīmējumi. Tie parāda, cik tehnika patērēs gada griezumā enerģiju jeb elektrību. Neskaties uz to, ka attiecīgā tehnika, iespējams, maksās kādu eiro dārgāk- gada griezumā Tu tomēr ietaupīsi uz elektrības rēķina, kas nav mazsvarīgi. 

CreditOn.lv © 2007 - 2024