YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

12 mīti par bagātiem cilvēkiem

Pasaulē valda uzskats, ka bagātie cilvēki ir dzimuši laimes krekliņā, māk apieties ar naudu daudz labāk nekā citi un viņu bagātību nosaka tikai veiksme, tomēr tā nebūt nav. Kādi ir izplatītākie mīti par bagātiem cilvēkiem un vai tie ir patiesi, pastāstīsim raksta turpinājumā.

Visi bagātie cilvēki nāk no bagātām ģimenēm

Šis ir viens no visizplatītākajiem mītiem - bagātību var tikai mantot un to garantē ietekmīga un bagāta ģimene, kurā naudas līdzekļi un nekustamais īpašums tiek pārmantots no paaudzes paaudzē. Tomēr tā nav!

Tas, ka esi nācis no pārticīgas ģimenes, nenodrošina pārticību visas dzīves garumā. Pasaules pieredzē ir sastopami vairāki piemēri, kad veiksmīga uzņēmējdarbība ir uzsākta teju no nulles, bez ģimenes vai ietekmīgu radinieku palīdzības.

Bagātie cilvēki māk labāk apieties ar naudu

Ja tā būtu patiesība, tad finansistu profesija pasaulē nebūtu tik populāra. Reti kurš no pasaules bagātākajiem cilvēkiem svarīgus finanšu lēmumus pieņem patstāvīgi, visbiežāk viņus konsultē vairāki finanšu speciālisti un novērtē jebkura ieguldījuma vai finansiālā soļa ilgstpēju.

Bagātnieki iegādājas tikai luksusa preces

Iespējams, ka šis mīts ir patiess gadījumos, kad bagātība ir tikko sasniegta, un parādījusies vēlme par to pastāstīt visai pasaulei. Tomēr visbiežāk bagāti cilvēki izvēlas gan pieticīga paskata apģērbu, gan automašīnas, un nemēdz lepoties un izrādīt savu pārticību. Tāpēc bieži vien uz ielas gaidošajiem žurnālistiem nākas piedzīvot pārsteiguma pilnus brīžus - izrādās, ka viens no pasaules bagātājiem cilvēkiem valkā pavisam ikdienišķas džinsas un t-kreklu.

Jo bagātāks ir cilvēks, jo iedomīgāks viņš ir

Varbūt tā ir patiesība tikai atsevišķos gadījumos, bet pasaules pieredze rāda, ka patiesi ietekmīgi un bagāti cilvēki saskarsmē ir visai vienkārši un draudzīgi.

Bagāts cilvēks var nopirkt pat izglītību

Tomēr tā nav, ir virkne pasaulslavenu cilvēku, kas nav ieguvuši augstāko izglītību, piemēram, mūziķi, kas savu karjeru attīstījuši pašmācības ceļā. Arī mūsdienu likumdošana runā pretim šim mītam un nopirkt sev augstāko izglītību tāpat vien nav iespējams.

Bagātam cilvēkam nav jāiet uz darbu

Kā liecina statistika, bagātie cilvēki dodas uz darbu daudz biežāk un viņu darba stundas ir daudz garākas nekā ierindas pilsonim. Turklāt viņi daudz retāk pilnvērtīgi izmanto savus atvaļinājumus un brīvdienas.

Bagātību var tikai mantot nevis iegūt

Ir virkne piemēru, kuros, pat nākot no sevišķi nabadzīgas ģimenes, ir izdevies izveidot stabilu un ilgtspējīgu biznesu, kas nekādā veidā nav atkarīgs no ģimenes.

Bagāti cilvēki nemaksā nodokļus

Īstenībā ir pat otrādāk, valsts institūcijas ir labi informētas par bagātu cilvēku finanšu sistēmu, tāpēc nodokļu jautājumos viņiem bieži vien nākas būt daudz piesardzīgājiem nekā pārējiem iedzīvotājiem un rūpīgi veikt visus nepieciešamos maksājumus.

Kļūt bagātam iespējams vien noziedzīgā veidā

Arī šis mīts saglabājies vēl no pagājušā gadsimta beigām. Ja cilvēks ir bagāts, tad viņš noteikti nodarbojas ar nelegāliem darījumiem un ir noziedzīgās pasaules darbonis. Tomēr ir virkne veiksmīgu piemēru, kas pierāda, ka veiksmīgu biznesu iespējams izveidot pavisam likumīgā veidā, turklāt iesākumā tas neprasa milzu ieguldījumus, bet tikai mazliet iztēles un apņēmības.

Bagātnieku bizness nav pakļauts bankrota riskam

Jebkurš bizness ir pakļauts riskam. Pat vairāki pasaulslaveni uzņēmēji savas darbības laikā ir vairākas reizes pasludinājuši bankrotu, kas gan nav traucējis viņiem vēlāk atgūties un nostabilizēt savu finansiālo stabilitāti. Nereti ietekmīgus uzņēmējus no bankrota riska ir glābis tieši naudas kredīts, kas, pareizi likts lietā, novērsis viņu finansiālās problēmas.

Lai kļūtu bagātam, nepieciešama augstākā izglītība

Šis ir viens no izplatītākajiem mītiem, tomēr arī tā nav patiesība! Ļoti daudzi estrādes mākslinieki nav ieguvuši augstāko izglītību, bet šobrīd viņu vārdi rotājas mūzikas topu pašā augšgalā.

Bagātnieki nerūpējas par citiem

Tas ir mīts! Bagāti cilvēki daudz biežāk pievēršas labdarībai, nodibina visdažādākos atbalsta fondus un uzņemas rūpes ne tikai par savas, bet arī citu valstu iedzīvotājiem, kas šobrīd piedzīvo grūtības.

CreditOn.lv © 2007 - 2024