YOUR INTERNET EXPLORER IS NO LONGER SUPPORTED

You are using an old version of .
To improve your experience using our website, we strongly recommend to update your browser to its latest version or download one of the following browsers:

Google Chrome (recommended): Download here
Mozilla Firefox: Download here
Microsoft Edge: Only available with Windows 10
Microsoft Internet Explorer (IE10+): Only available with Windows Vista and upwards

6 padomi, lai veļasmašīna kalpotu ilgāk

Mirklī, kad iegādājamies veļasmašīnu, mēs rēķināmies, ka tā kalpos vairākus gadus, līdz ar to uzskatām, ka tas būs ilgtermiņa ieguldījums. Veļasmašīnas kalpošanas ilgums ir atkarīgs no lietošanas biežuma un modeļa, taču esam apkopojuši 6 padomus, lai Jūsu veļasmašīna varētu kalpot vēl ilgāk.

Ievērojiet noteikto tilpumu

Katrai veļasmašīnai ir noteikts tās tilpums jeb uz tās norādīts, cik kilogramus veļas drīkst mazgāt vienā mazgāšanas reizē. Varētu likties, ka tās ir tikai un vienīgi formalitātes, taču veļasmašīnas noteiktais tilpums patiešām ir jāievēro.

Lai gan parasti vēlamies visas netīrās drēbes izmazgāt uzreiz, jāņem vērā, ka pārpildīta veļasmašīna ne tikai nevarēs pilnvērtīgi veikt savu funkciju, bet arī pārslogos ierīces mehānismu – tas var novest pie neatgriezeniskiem bojājumiem.

Nav ieteicams mazgāt arī pārāk maz veļas, jo tā Jūs nelietderīgi tērējat gan elektrību, gan ūdeni.

Pārliecinieties par veļasmašīnas tīrību

Līdz ar lietošanas biežumu, veļasmašīnas cilindrā un filtros izveidojas kaļķa un mazgāšanas līdzekļa nosēdumi, uzkrājas netīrumi un apģērba materiāla atliekas, detaļas. Lai ierīce kalpotu ilgāk, regulāri jāveic tās iekšējā tīrīšana. Atcerieties arī par mazgāšanas līdzekļa atvilktnes tīrīšanu - arī no tās ik pa laikam jāizslauka līdzekļa atlikumi.

Nepārtraukti uzraugiet tehnisko stāvokli

Ja Jums šķiet, ka veļasmašīna nedarbojas tā, kā tai vajadzētu darboties, noteikti sazinieties ar meistaru, kas varētu novērst radušos problēmu. Nemēģiniet veikt ierīces remontu patvaļīgi – tas var novest pie vēl lielākām problēmām.

Pat, ja Jūsu veļasmašīna ir darba kārtībā, ik pa brīdim tomēr nepieciešams pārbaudīt tās tehnisko stāvokli. Labāk pārliecinieties uzreiz, lai vēlāk nenāktos pārmaksāt.

Ierīces tehniskās problēmas var piemeklēt Jūs nesagatavotus, citreiz var nākties pat iegādāties jaunu veļasmašīnu. Tādās situācijās Jums var noderēt kredītlīnija, taču ņemiet vērā, ka tas ir ļoti nopietns un atbildīgs lēmums, kas var pamatīgi ietekmēt Jūsu nākotni, īpaši, finanšu slogu.

Vienmēr atstājiet durvis atvērtas

Lai pasargātu veļasmašīnas iekšpusi no pelējuma, pēc veļas mazgāšanas durvis atstājiet vaļā. Veļasmašīnām, kuras aprīkotas ar papildu durvīm, varat atstāt vaļā vien šīs mazās durvis. Drošības dēļ varat atstāt atvērtu arī mazgāšanas līdzekļa nodalījumu.

Citreiz, kamēr notiek veļas mazgāšana, mēdzam nodarboties ar citām lietām, taču, ja atstāsiet durvis aizvērtas un izmazgātu veļu mašīnā pārāk ilgi, tas radīs kaitējumu gan drēbēm, gan ierīcei. Mitra un silta vide ir ļoti labvēlīga pelējumam.

Neizmantojiet veļasmašīnas virsmu kā plauktu

Bieži vien uz veļasmašīnas augšējās virsmas cilvēki mēdz uzglabāt dažādas mantas - mazgājamos līdzekļus, higiēnas preces, drēbes, kas paredzētas mazgāšanai, utt. Tomēr vajadzētu parūpēties par to, lai ierīces virsma ir pilnīgi brīva, jo tas lielā mērā ietekmē slodzi, kurai tiek pakļauta veļasmašīna. Jo lielāka slodze, jo sarežģītāk tai veikt paredzēto funkciju. Arī pārslodze var radīt bojājumus, kuru dēļ Jums nāktos iegādāties jaunu veļasmašīnu.

Novietojiet ierīci tai atbilstošā vietā

Veļasmašīnu vajadzētu novietot stabilā, līdzenā vietā, lai tā “nelēkātu” , nevibrētu, nesistos ne pret grīdu, ne pret sienu, kā arī mazgāšanas procesā nekustētos no vietas. Vislabāk to būtu iebūvēt vannas istabā vai virtuvē, tādējādi tā ne tikai būs stabila, bet arī citiem neuzkrītoša, iederēsies interjerā.

Nepareizs novietojums var radīt gan vizuālus, gan mehāniskus ierīces bojājumus. Rūpējieties par novietojumu, lai Jūsu ierīce kalpotu pēc iespējas ilgāk!

CreditOn.lv © 2007 - 2024